hart-geel_Tekengebied 1
Little Miss Blog

Working moms

Door Lydia Vriezen | 21/09/2023

Zoals ik in mijn vorige blog beschreef zijn we aan het kijken of we kunnen starten als groothandel in kinderkleding/ meisjeskleding. We hebben nu op de planning staan om in november weer naar Italië te gaan om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Weer een nieuwe ontwikkeling in ons bedrijf.

Het is soms zoeken om alles voor elkaar te krijgen. Naast ons werk voor Little Miss is Sharon werkzaam in het onderwijs en werk ik bij de Bibliotheek.
Samen hebben we 5 kinderen onder 12 jaar, topdrukte dus!  Dit vraagt veel planning en soms is het echt ontzettend druk. We hebben vaste werkzaamheden en vaste werkmomenten. Zo pakt Sharon vooral de bestellingen in en is zij verantwoordelijk voor alle facturen, cijfers en samenwerking met onze accountant. Sharon is vooral van orde en structuur. Zij pakt alle bestellingen op een nette manier in volgens een bepaalde volgorde. Net zoals haar was, ziet dit er altijd piekfijn uit.
Alle vragen over “Op hoeveel graden moet ik dit jurkje wassen?” gaan direct door naar Sharon.

Op maandag werkt Sharon en ben ik verantwoordelijk voor de bestellingen. Voordat ik verantwoordelijk werd voor de maandag, kreeg ik van Sharon instructie hoe ik alle kleding netjes moest vouwen en inpakken.
Het zal je niet verbazen dat ik de creatieve zus ben, en soms een beetje chaotisch.

Samen zijn wij een topteam en in mijn volgende blog zal ik je meer over mijn creatief proces vertellen.

Liefs Lydia

Update

Door Lydia Vriezen | 14/09/2023

Het is al weer een tijdje geleden dat ik een blog heb geschreven. Met een startend bedrijf heeft dit op één of andere manier de laatste prioriteit.
Inmiddels bestaan we bijna 2,5 jaar en krijgt ons bedrijfje steeds meer vorm. Onze eerste collectie bestond uit heel veel kleur en had nog geen duidelijke stijl. Nu hebben we steeds meer een Little Miss stijl, onze jurkjes bestaan veelal uit hydrofiel katoenen luchtige materialen in warme kleuren. Daarnaast maken we veel meisjes giletjes met handgemaakt band. Onze stijl is te omschrijven als bohemien. We maken onze look af met hoedjes en rieten tasjes.

We hebben inmiddels veel plannen. Volgend jaar willen we starten met Wholesale van al onze meisjeskleding. We willen jurkjes en giletjes aanbieden. Meer nieuws hierover volgt snel.

Liefs Lydia

Hoe zorg ik ervoor dat alles matcht?

Door Lydia Vriezen | 27/05/2021

Toen Sharon en ik het voor het eerst hadden over het beginnen van de webshop. Was één van de eerste dingen die Sharon riep: Zullen we ook complete setjes aanbieden?! Dat vond ik een super goed idee. Vaak zie ik op insta een leuke outfit voorbijkomen met vier getagde webshops. Dan haak ik al snel af. Sharon keek er vooral praktisch naar. Het scheelt mij tijd. En daar had ze een punt. Hoe makkelijk is het om een compleet setje bij één webshop te kunnen halen.
 
Ik ben verantwoordelijk voor de inkoop. Dit vind ik eigenlijk het leukste van al mijn werkzaamheden. Bedenken welke collectie we gaan aanschaffen. Meestal kies ik 1 eyecatcher en dat combineer ik dan met rustige kleuren. Toen ik Sharon het Rainbow shirtje liet zien was ze helemaal fan. Ik zocht een broek in dezelfde kleuren Dahlia en een matchend tasje Bluebell en zonnebril Snowdrop. Eén van onze eerste klanten kocht gelijk de hele outfit. Dat vind ik zo gaaf om te zien. Tijdens de inkoop kwam ik ook de flared legging Poppy tegen met bijpassende haarband Little Poppy. Door dit combineren met een blouse Lily krijg je de perfecte verhouding tussen stoer en klassiek. Je kunt het aan naar school maar ook naar een feestje.

Op dit moment ben ik bezig met het samenstellen van de najaarscollectie. Wat gaat dat gaaf worden. Binnenkort zal ik het één en ander laten zien.

Verschillende karakters, verschillende smaken.

Door Lydia Vriezen | 13/05/2021

Zoals jullie misschien wel weten heb ikzelf 3 jongens. 3 jongens met verschillende karakters en verschillende smaken. Mijn oudste zoon is niet met mode bezig. Als zijn kleren maar schoon en netjes zijn. Af en toe een natuurafbeelding op zijn shirt vindt hij wel tof maar meer niet. Mijn middelste zoon daarentegen is heel veel met zijn uiterlijk bezig. Mam! Ik wil graag een leren jas. Zei hij en mijn haar wil ik lang laten groeien. Als je mijn 3 zonen naast elkaar ziet staan hebben ze allemaal hun eigen stijl. De jongens dragen ook bijna nooit kleren van elkaar. Heel soms loopt mijn middelste zoon in een natuurtrui van de oudste en dan denk ik. Dit past gewoon niet bij jou.


In de webshop houden wij ook rekening met verschillende smaken en stijlen. Zo is het Blossom bloemenjurkje echt een meisjesjurk. Leuk te dragen met onze Bluebell rotan tasje en onze roze Snowdrop zonnebril. Dit vind ik echt een outfit voor een “meisje meisje”.


Onze wijde spijkerbroek Flora is juist weer heel stoer. Deze spijkerbroek ik leuk te combineren met het Rainbow topje. Het groene jurkje Petal blijft mijn favoriet. Stoer te combineren met het spijkerjasje Iris. Dit zomerjurkje vind ik zo gaaf, dat ik het ook in mijn maat heb besteld.
Twinning is winning.

We zijn online!

Door Lydia Vriezen | 15/03/2021

Na 9 maanden voorbereiding zijn we open
Ontzettend spannend om dit avontuur aan te gaan. Samen met mijn zusje gaan we ervoor.
Ons doel: het verkopen van hippe meisjeskleding voor een betaalbare prijs.

Eén van mijn favoriete jurkje is Petal een hip gebloemd wikkeljurkje wat elk meisje leuk staat.
Stoer te combineren met ons spijkerjasje Iris. Ga je voor een lievere look, koop er dan een vestje bij.

De kleur van dit jurkje preek mij het meest aan. Dit hip groen gebloemd jurkje is de trend van het jaar 2021. Dit wikkeljurkje heeft een sluiting met knoopjes en een koordje. Gemaakt van een luchtige stof zodat het fijn te dragen is op warme dagen. Dit is ook één van de jurkjes waar ons eigen logo op staat. We zijn er super trots op,

Winkelwagen
Scroll naar boven